Heminredningstips för ett snyggare hem

För att du ska få ett snyggt och tilltalande hem är det viktigt att du har en genomgående känsla i inredningen. När du har en röd tråd får du en helhetskänsla som blir behaglig och som även känns genomtänkt. För att få en röd tråd genom ditt hem kan du göra många olika åtgärder. En sådan åtgärd är att byta innerdörrar som matchar inredningsstilen du vill ha.

Innerdörrar spelar en avgörande roll

Innerdörrar är faktiskt en stor del av inredningen, vilket många inte alls tänker på. Genom att ha innerdörrar i rätt stil kan du enklare skapa den känsla du vill att ditt hem ska förmedla. Det finns många innerdörrar att välja mellan, allt från stiliga pardörrar med eller utan glas till innerdörrar i furu och ek. Innan du byter ut dina innerdörrar är det viktigt att du vet vilken inredningsstil som du eftersträvar att ha. Innerdörrarna kan antingen ingå i basen eller vara det som drar uppmärksamheten till sig. Du kan med rätt färg på innerdörrar, möbler och väggar skapa den stil som du önskar.

Bestäm en färgskala

Ett lätt sätt att hålla ihop inredningen är att ha en genomtänkt färgskala. Bestäm dig för en basfärg som du har på väggarna. Basfärger är oftast neutrala färger som inger ett lugn. För att sedan göra inredningen mer levande kan du använda accentfärger. Accentfärgernas uppgift är att skapa kontraster som drar blickarna till sig. Du kan välja ut 1-4 accentfärger som du jobbar med i inredningen.

Ha en enkel bas

Att ha en enkel bas i inredningen är en bra idé. Då kan du sedan addera olika inredningsdetaljer och möbler som ger hemmet karaktär. När du låter detaljerna sätta stilen på hemmet kan du även enkelt byta ut dem om du snabbt vill ha en förändring i inredningen. Om du har en enklare bas kan du även ha mer vågade mönster, starka färger, uppseendeväckande tavlor, textilier som är mer vågade och blommor utan att det blir plottrigt.

Anpassa inredningen efter rummet

En annan viktig sak när det kommer till inredning är att anpassa möbler och inredningsdetaljer efter rummets form och rymlighet. När du gör det kan du lyfta din inredning till nya nivåer. Exempelvis om du har en lång vägg passar det bättre med en stor tavla än en liten. Något annat som du inte ska underskatta är belysning. Ett rum kräver olika former av belysning för att få rätt stämning.