Inred rätt för trädgårdsfesten

Under sommaren är det många som gillar att arrangera en trädgårdsfest. Studenten, konfirmationer och sommarbröllop är några av anledningarna men också bara att umgås med vänner utomhus en sval sommarkväll. Mat, godis och goda drycker är ett måste!

Så inreder du för sommarfesten i trädgården

Inred och dekorera gärna efter ett visst tema såsom rosor eller en viss färg. Duka med temat i åtanke, häng upp belysning i träden och gör gärna små dekorationer som får pryda bordet. Du behöver inte alltid ställa ut ett stort matbord om det är många gäster, du kan också bygga upp en plats med buffén och låta folk äta där de känner för det.

Gott godis att bjuda på

Godis är både gott att äta efter middagen eller att gå och plocka av innan middagen serveras. Har ni gående bord så kan godis vara en del av buffén. Du kan köpa gott godis på Partykungen till bra priser men det går också att kika efter lösgodis och liknande ute i matbutikerna eftersom de sätter ner priserna till vissa helger och högtider. Utöver godis, baka gärna cupcakes och kakor att bjuda på. Du kan också köpa färdigt på ett bageri.

Rätt mat att äta under en trädgårdsfest

Bjud på enkel mat, speciellt om det är många som kommer. Du kan beställa catering om du har råd, men ett annat tips är faktiskt att ha knytkalas och låta alla gästerna ta med sig något eget hemlagat. Det gör buffén roligare och mer intressant.

Unik inredning utomhus