Gör en inspirerande tavelvägg

Det finns massor av olika sätt att inreda en vägg, men en tavelvägg är ett populärt sätt att göra interiören mer inspirerande. Du kan till exempel sätta upp olika tavlor med fotografier, egna målningar eller tavlor med textilier i. Du kan göra tavlorna själv eller sätta ihop olika posters från Desenio. En tavelvägg bör dock göras med vissa riktlinjer:

  • Ha alltid samma färg i ramarna eller åtminstone samma typ av ram.
  • Mät avståndet mellan tavlorna, det är viktigt att det alltid är samma mellanrum.
  • Tänk på att sätta en nedre eller en övre linje så att tavlorna mäter upp samma höjd.

Måla dina väggar för en fin bakgrund

När du sätter upp en tavelvägg måste du också ta hänsyn till färgen på väggen. En svart vägg som har svarta ramar kan försvinna. Satsa gärna på att måla om väggarna och sedan bestämma vilka motiv och vilka ramar du ska ha. Se det som en tumregel att ha kontraster mellan din vägg och din tavelvägg. En vit vägg kan till exempel ha svarta ramar som kontrast och en mörkare vägg kan ha guldramar eller färgrika ramar. Vill du ha en neutral färg ska du istället satsa på ett färgglatt innehåll i tavlorna. Se också till att färgerna i tavlorna tas upp i den övriga inredningen såsom gardiner, kuddar och filtar samt matta.

Det bör finnas en röd tråd i hela interiören så att allt smälter samman i en vacker harmoni. Kolla gärna in modemagasin och interiörmagasin för att få en bättre idé.

Inredning i hemmet