Måla väggarna och få ett snyggt hem

Vilken färg du har på dina väggar har stor betydelse för hur rummet upplevs. Oavsett hur du bor är väggfärgen viktig för helheten. För att få ett riktigt bra resultat är det av vikt att du väljer rätt kulör i rätt ton. Sedan har det en stor betydelse hur väggarna faktiskt är målade. Ett tips är att anlita en professionell målare som kan fixa dina väggar. Att måla väggar och få ett snyggt slutresultat är lite av en konstform. Därför är det oftast guld värt att låta ett proffs sköta om målningen av väggarna.

Väggar med neutrala färger är enkelt

Det är bara du som kan avgöra vilken färg som passar bäst i just ditt hem. Men om du är osäker på ton eller nyans kan du alltid bolla tankar och idéer med en målare innan som kan komma med bra tips och råd. För att hitta rätt färg är det en fördel om du har en tydlig bild av vad du vill ha för känsla i rummet och vilken stil du vill ska dominera i ditt hem. Om du vill ha en bra bas med vilken du sedan kan matcha all möjlig inredning med är olika nyanser av vitt, beige eller grått färger som är ett utmärkt val.

Mörka färger förminskar ett rum

Tänk på att mindre rum tenderar att kännas ännu mindre om du väljer en mörk färg till rummet. Om du verkligen vill ha en mörk färg kan du satsa på att måla en fondvägg. Det ger i princip samma resultat men utan att förminska rummet. När du ska välja väggfärg är det betydelsefullt att ta ljusinsläppet i beaktande. Ett rum som har ett bra ljusinsläpp upplevs oftare som varmare vilket gör det möjligt att använda kallare toner på väggarna. Om du vill vara extra trendig kan du måla väggarna i någon av trendfärgerna som är aktuella.

Kombinera väggfärgen med golvet

En annan sak du ska tänka på när du väljer ut din väggfärg är golvet. Golvet bidrar också mycket till helheten. Därför bör väggar och golv har någorlunda samma färgschema. Kombinera med fördel varmt med varmt och vise versa med kallt. När målaren är färdig med dina väggar är det dags att inreda. Ett tips är att du väljer ut en huvudfärg som upptar ungefär 60 procent av rummet. Sedan kan du använda 1-3 accentfärger på olika inredningsdetaljer för att ge rummet ett balanserat intryck.

Inredning i hemmet