Spara pengar på din inredning

Går det att spara pengar på din inredning? Ja då, om du väljer https://tibber.com/se/ som ditt elbolag så är det fullt möjligt. Med hjälp av deras app kan du nämligen få reda på hur du sänker din elförbrukning och på så vis kan du spara mycket pengar. Om någon inredningspryl drar för mycket ström är det bara att du byter ut den till en mer energisnål sådan och vips, så har du sparat pengar på din inredning.

Vad drar mest ström?

I ett vanligt hushåll finns det en mängd olika inredningsprylar som drar mer eller mindre ström. Det som drar minst är lampor, men vad drar egentligen mest ström? Det är svårt att säga vad som drar mest ström för individer då det beror mycket på vad för typ av inredning och utrustning man har. Generellt sett är det kylen och frysen som drar mest då de är två stora apparater som kräver mycket energi för att kunna generera kyla. Till skillnad från tvättmaskinen och torktumlaren, står kylen och frysen dessutom på jämt och ständigt. Ju äldre de är, desto mer ström kräver de.

Så sparar du pengar på din inredning med hjälp av Tibber

Om du har gått in på https://tibber.com/se/ och skaffat deras app, så kanske du har upptäckt att det finns en hel del inredningsprylar som drar en hel del ström. Vissa av dem kan du lätt byta ut, som exempelvis lamporna. Andra inredningsprylar är inte lika lätta att byta ut. Bor du i hyresrätt får du nöja dig med de vitvarorna som finns om de inte är mer än 10 år gamla och börjar sjunga på sista versen. Äger du din bostad kan du istället investera i nya vitvaror som är mer energisnåla och på så vis spara pengar på din inredning. Även apparater som din tv och dator drar en del ström. Att stänga av dem på natten helt och hållet är en bra idé om du vill spara ström. Men att dra ut kontakten till routern på natten är också ett sätt att spara lätta pengar. Besök https://tibber.com/se/ för att få veta mer.