Radonmätning medan du inreder!

Har du nyligen köpt hus? Kanske är du i full färd med att planera att måla väggar och fasad, renovera om kök och ägna dig åt det mycket roliga nöjet inredning – låter inte det helt perfekt? Fördelarna med att ha hus är många, speciellt om man är händig och gillar att lägga tid på att se sitt hem varsamt växa fram till något alldeles eget att trivas i. Loppisfynd, design, arvegods, böcker, blommor och allt därtill, kan det bli bättre? Ett alldeles eget hem. Svenskar är helt inredningstokiga! Under 2021 gick handeln för inredning men även auktionshus ut som vinnare. Medan pandemin gjorde att annat fick stå tillbaka, restaurangbesök och resor så ägnade vi desto mer tid åt att göra det fint och mysigt i hemmet. Var tredje svensk köper inredning för närmare 10 000 kr per år. Inredningsprogram som Sommar med Ernst är nästintill omåttligt populära och bilder på heminredning och renoveringar delas flitigt i sociala medier. Klart kan sägas att svensken älskar att renovera och inreda sin bostad!

Många fördelar med att vara husägare

Fördelarna är som sagt många med att vara husägare, däribland att inreda. Men det finns vissa andra viktiga saker att checka av i ditt hus innan eller till och med medan du målar och inreder och det gör du enkelt genom att klicka in på radea.se. På radea.se kan du beställa radonmätning, kanske inte lika kul som att strosa runt på IKEA en eftermiddag och välja nya handtag till köket men absolut nödvändigt för din och din familjs hälsa. Radon ökar nämligen risken att få lungcancer med hela 16 procent vid långtidsexponering och än mer om du dessutom är rökare. Radon varken syns eller luktar, vilket gör den riktigt lömsk.

Radonmätning – ett viktigt beslut – smidigt och enkelt

Så medan du tar beslutet om vilken färg du vill ha på fasaden eller vilken blandare du vill ha så passa även på att ta det mycket viktiga beslutet att besöka radea.se och beställ en radonmätning. Om du är villaägare får du dessutom en kostnadsfri luftcheck och en till bra sak är att medan du ser om andra områden i ditt hem så gör radea.se egna mätdosor jobbet. Placera mätdosorna på varje våningsplan och låt dosorna göra en mätning under två månader. Mätpaketet analyseras sedan på Radonova och uppfyller de svenska krav som ställs. I paketet du beställer ingår bland annat mätinstruktioner som är lätta att följa och returkuvert som betalas av Radea.se. Du har dessutom tillgång till både telefon och chatt om du har några funderingar och du får en kostnadsfri besiktning om radonhalterna är förhöjda. Allt sker enkelt och smidigt så att du kan sysselsätta dig med något roligare under tiden, som t.ex. det där efterlängtade IKEA-besöket!

Medan du använder dig av tjänsterna från radea.se kan du slappna av och vara säker på att eventuell radon i huset kommer att upptäckas. Under tiden radonmätningen utförs kan du fortsätta att renovera och inreda ditt nya hus till ett hem som passar era behov och stil.