Inredning i sovrummet

Sovrummet är ett rum som är viktigt för många människor, där det är prioritet att ha en harmonisk inredning. Sovrummet är ett rum som människor kopplar av i när dagen är slut, där det spenderas många timmar. Sovrummet är även ett intimt rum där det är viktigt att känna sig tillfreds och bekväm. Inredningen i ett sovrum behöver utgå från en själv, där var och en behöver avgöra vad som gör sig bäst i rummet.

Tips på inredning i sovrummet

Mörka färger i ett sovrum är något som är uppskattat. Med mörkare färger kan det vara lättare att komma till ro under kvällen och natten. Med mörkare gardiner och en mörkläggningsgardin ökar möjligheten för att mindre ljus ska släppas in. Ljusgrönt är en färg som är vanlig att ha på väggarna i sovrummet. Grönt hör till en jordnära färg, vilket också symboliserar lugn.

Möbler i sovrummet

I sovrummet är det ofta begränsat med möbler. En säng, byrå och sängbord hör till grunden, även garderober, mer möbler än så är sällan nödvändigt. Om det är ett större sovrum är det inte ovanligt att ett bord ställs in också, där det är en tillhörande spegel och ett par lådor.