Inred med grönska

Är du intresserad av inredning och har skaffat designmöbler du gillar? Känner du ändå att något saknas i ditt hem? Med gröna växter kan du skapa en ombonad, trivsam och levande känsla. De kan göra ditt hem till en plats där du kan slappna av – och rena din luft!

Är det inte svårt?

Det är många som tror att man måste ha gröna fingrar för att kunna ha växter i hemmet. Så är det inte. Är du inte van vid att sköta växter kan du använda dig av skötselråd från wexthuset.com, där det viktigaste står. Börja med några få växter och förvänta dig inte för mycket. Visst kommer du misslyckas ibland och förmodligen kommer vissa växter dö. Det innebär inte att du är hopplös eller att du inte kan ha växter i ditt hem. Det enda det betyder är att du behöver lite mer tid på dig för att lära dig hur det funkar. Det betyder också att du kan behöva köpa nya växter då och då för att ersätta dem som inte trivdes hos dig. Testa med olika slags växter så kommer du med tiden hitta de sorter som passar hos dig, och som trivs med den skötsel du ger.

Vilka växter ska du ha?

Beroende på vad du har för stil i din inredning kan du välja olika slags växter. Har du moderna designmöbler kanske du inte ska köpa begonior och pelargoner, utan hålla dig till något mindre traditionellt. Bor du i ett gammalt torp kan istället de gamla sorternas krukväxter passa perfekt. Du kan också välja vilka växter som passar genom att läsa skötselråd från wexthuset.com, eftersom du då får en uppfattning om vad som är lagom svårt. Är du nybörjare ska du inte skaffa några känsliga och dyra växter. Välj istället några som är billiga och lättskötta. Då är chansen större att du lyckas och skulle de inte trivas gör det inte lika mycket.

Varför inreda med växter?

Precis som textilier kan tillföra något speciellt till inredningen kan växter göra det. Du kan skapa en mjukare känsla, och en känsla av att det är ett hem som någon bryr sig om. Vissa växter har dessutom fördelen att de fungerar som luftrenare och kan göra luften i din bostad bättre. Växter har också rent allmänt en lugnande effekt på människor. Vill du ha ett hem där du kan slappna av kan växter därför vara ett bra inslag i inredningen.