Inredning på Barnsjukhuset

Inredning av två väntrum och två behandlingsrum på akutmottagningen på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus, Östra Sjukhuset i Göteborg. På uppdrag av Insamlingsstiftelsen för Barnsjukhuset. Klart december 2011.

Ett riktigt drömprojekt i BittraBrittas ögon! – att får jobba med barn som kund, tillåtelse till mycket kreativitet i inredningen och att få vara med och påverka till att ge en mer positiv upplevelse för de föräldrar och barn som besöker dessa stressiga miljöer.
Barnsjukhuset har sedan tidigare jobbat med tema djungel i utsmyckning på avdelningarna. Detta i form av fotografier av djur från djungeln på väggar och tillhörande berättande text om arten. Vårt förslag byggde vidare i samma anda men tar det hela ett steg längre! Ska det vara djungeltema så ska det synas tyckte vi.

Varje rum har fått varsitt djur som man får lära känna och rummen utformas med inspiration av dessa. Papegojan Peppe får mycket färg i sitt rum. Mjuka sköna soffor och fåtöljer, blomformade sittpuffar, ”bokpinnar” på väggen, fototapet med papegojor.
Schimpansen Lisas rum har färger likt bananer – brunt, gult och grönt. Stolar som går att göra om till gunghäst, snurrbara fåtöljer stora nog för en vuxen och ett barn, gardiner liknande trädstammar, fototapet med schimpansen Lisa på, bilbana på bord och Ipads för underhållning när man väntar.
Zebran Sivs och Jaguaren Jagges rum ser likadana ut, bortsett från att de har olika djurmönster. Färger med inspiration från savannen. Ljudabsorbenter med himmel och lövverk på i taket, bekväma besökstolar på hjul i djurmönster, stor tavla på Zebra/Jaguar med belysning bakom.

Under 2012-2013 har projektet fortsatt med ytterligare åtta stycken rum. Fyra av dessa invigdes i september 2013 och dessa finns att se i 3D via denna länk: barnakuten

Så nästa gång ni besöker Barnsjukhuset så kan ni få träffa bland andra Zebran Siv, Jaguaren Jagge, Papegojan Peppe och Schimpansen Lisa. Välkomna!


Tillbaka

Före-bild behandlingsrum
Före-bild väntrum