Barnröntgen

Inredning av tre väntrum och en korridor på röntgenmottagningen på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i Göteborg. På uppdrag av Insamlingsstiftelsen för Barnsjukhuset. Klart våren 2015.

Syftet var att skapa en roligare, tryggare och mer rogivande miljö för besökare och personal på avdelningen. Det ska kännas spännande och välkomnande att kliva in genom dörren på röntgen. Utformningen är inspirerad av Göteborgs skärgård – en miljö som ofta kopplas till sommar, bad och utflykt.
De fyra olika miljöerna har varsitt tema men är alla kopplade till skärgården – på bryggan, på klippan, i båthamnen och på havets djup. Tapeter och en del textilier är speciellt formgivna för röntgen och rummens tema. De är formgivna i samarbete med David Chocron.


Tillbaka


Fotograf: David Chocron