Läkande rum

Avdelningen Anorexi-Bulimi dagvård på BUP, Östra sjukhuset, har fått ett nytt samlingsrum. Rummet används till dagvårdens patienter, för samtal, samlingar, vila mellan aktiviteter, se på film, pyssla, spela spel mm. Då patienterna ofta upplever oro, ångest och stress är miljön extra viktig.

Vi har skapat en miljö långt bort från den traditionella sjukhusmiljön.? En känsla av ny energi och hopp ska infinna sig när du vistas i detta rum. Vi hittade vår inspiration från naturen och dess levande och rena material. Ett rum att må bra i, koppla av och hitta ny inspiration och ork.

Sköna, omfamnande soffor och fåtöljer. Mycket kuddar och möbler att sjunka ner i – vila, känna trygghet och värme. Jordnära färger som grund och ljusa pasteller som accenter. Taktila material till exempel i form av olika textil på kuddar – stickat, filt, ull. Material som känns levande och sköna att ta på. På en vägg hängdes det upp en transparent textil med motiv från Göteborgs skärgård. Bakom textilen finns ljusslang som lyser upp motivets blå himmel.

Fotograf: David Chocron

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du dela mer information? (frivilligt)